Charles Dickens Orkest

Het Charles Dickens orkest is onderdeel van muziekvereniging Forum Hadriani. Ooit door Theo Koppe opgericht als gelegenheidsorkest, is het Charles Dickens orkest tegenwoordig een jaarlijks terugkerend succes!
 
Dit CD-orkest wordt veelvuldig gevraagd voor optredens; vooral rond de kerstdagen. Kerstmarkten, kerstfestijnen, kerstvieringen van scholen en bedrijven kunnen zij muzikaal opluisteren. Ook bij speciale kaarsjesavonden zorgen zij voor extra sfeer. Enkele hoogtepunten waren het Charles Dickens weekend in de stad Deventer, een festijn waar het ensemble enige jaren te zien was! In 2015 is het CD-orkest  op tournee geweest door het land waar het met 12 concerten het grootkoor begeleidt. www.grootkoor.nl
 
Geheel gekleed in een fraai ogende Charles Dickens stijl past het CD-orkest heel goed in de kersttijd.
Ook op het gebied van de muziek ontbreekt het aan niets. Het repertoire bestaat uit traditionele kerstliedjes, Engelse Carols, maar ook eigentijdse "moderne" kerstnummers.
Kortom voor het echte sfeer maken rond de feestdagen bent u bij het Charles Dickens orkest aan het juiste adres!

 

Geschiedenis van het Charles Dickens Orkest.

Theo KoppeIn de aanloop van kerstmis 1991 waren er 2 jonge leden (Angelo Blankespoor en Ferry Hogeboom) die in groep 8 van de Lusthofschool zaten. Ieder jaar mocht groep 8 de Christmas Carols zingen in de Herenstraat te Voorburg.

Er was geen begeleidende muziek voor de kinderen waardoor de school bij Forum Hadriani aanklopte. De toenmalige dirigent van de harmonie, Jan Schellevis, zei tegen Theo Koppe “dit is een mooi project voor jou, dan leer je arrangeren, transponeren, instrumentatie en dirigeren”. Hiervoor werd een aantal leden bij elkaar geroepen en zo is het Voorburgs Koper Ensemble geboren.

Tot op de dag van vandaag is Theo nog steeds de orkestleider, hij wordt ook de “huisararrangeur“ genoemd.
In het prille begin waren het 10 Christmas Carols-liederen, nu is het repertoire uitgebreid naar 40 kerstnummers

In 2007 reisde dit orkest af naar Deventer waar het zo’n 7 jaar op hét Dickensfestijn mocht spelen en zo’n 150.000 bezoekers mocht vermaken.
In 2015 is het CD-orkest op tournee door het land geweest, waar het met 12 concerten het grootkoor hheft begeleid. www.grootkoor.nl