Harmonie

De Harmonie is het oudste onderdeel van onze vereniging en bestaat als sinds de oprichting in 1896. De muziek die we spelen, varieert echter heel erg en is lang niet alleen maar ouderwets. Naast de klassieke harmoniemuziek vinden we het leuk om moderne stukken te spelen, bijvoorbeeld uit films of musicals of andere bekende muziekstukken: zo spelen wij ook een muziek van Adèle, de Efteling en van Game of Thrones.

Gedurende het jaar geeft de Harmonie rond de 6 optredens, waaronder het jaarlijkse Jaarconcert (met alle onderdelen), de 4-mei dodenherdenking bij het monument in Leidschendam-Voorburg en een sfeervol kerstconcert.

De Harmonie bestaat vooral uit blaasinstrumenten, zoals klarinetten, trompetten en saxofoons, maar ook uit slagwerk, zoals drums en percussie. Momenteel heeft de Harmonie ongeveer 45 leden, maar we zijn zeker op zoek naar nieuwe leden. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35 jaar, maar het jongste en oudste lid schelen zeker 55 jaar, dus ook voor nieuwe leden zijn alle leeftijden welkom!

Muzikale leiding

Al jaren heeft Martien Visker de muzikale leiding over de Harmonie.

Martien is geboren op 12 Juni 1951 te Terheijden (N.Br.) en op negen jarige leeftijd lid van de plaatselijke muziekvereniging geworden.
Hier kreeg hij zijn eerste trompetlessen en zijn eerste solo optreden als trompettist vond plaats op 15 jarige leeftijd te Terheijden bij een uitvoering van het zangkoor. Sindsdien veel gevraagd trompettist bij diverse muziekverenigingen in de regio Breda voor solo optredens.

Van 1975 tot 2005 was Martien trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Momenteel is hij trompettist bij het “Haagsch Koper Ensemble” in Den Haag
Daarnaast is Martien docent koperblaasinstrumenten en dirigent bij diverse muziekverenigingen, waaronder Fusica te Naaldwijk, Da Capo te Heinenoord en Forum Hadriani te Voorburg